1. Nieuws
  2. Liontron 7 Jaar garantie

Liontron 7 Jaar garantie

4-1-2023

Met onmiddellijke ingang biedt de Duitse fabrikant LIONTRON een onbeperkte fabrieksgarantie van 7 jaar voor zijn LiFePO4-accu's met capaciteiten van 10,5 tot 300 ampère-uur.

De lithiumbatterijen van LIONTRON scoren met een zeer laag uitval- en retourpercentage en een reparatievriendelijk ontwerp zeer goed. Alle onderdelen, zoals de cellen, het elektronische batterijbeheersysteem en de Bluetooth-module, kunnen zonder speciaal gereedschap worden vervangen. Daarom is de marktleider voor lithium-ijzerfosfaataccu's in campers en kampeerauto's de eerste fabrikant op de markt die een garantie van 7 jaar kan bieden. Bovendien is er ten minste 10 jaar reserveonderdelenservice om in geval van storing ook na de garantieperiode onbeperkt gebruik mogelijk te maken.

 

Duurzaamheid door vervangbare componenten

 

De LIONTRON behuizing is niet gelijmd en kan voor onderhoudsdoeleinden snel en gemakkelijk worden geopend door vier schroeven los te draaien. Zelfs de afzonderlijke onderdelen, zoals de lithiumcellen, het batterijbeheersysteem of de Bluetooth-module, zijn niet gesoldeerd maar in elkaar geschroefd. De ontwerpbasis van alle LIONTRON batterijen is het zogenaamde "3 x 5 minuten" concept. Ten eerste maakt dit het mogelijk om elke batterij binnen vijf minuten te openen en op fouten te testen. Ten tweede kan elk onderdeel in vijf minuten worden vervangen. Ten derde, na nog eens vijf minuten is de batterij in elkaar gezet en weer klaar voor gebruik. Dit betekent dat de lithiumbatterijen van LIONTRON geen wegwerpproducten meer zijn, maar een duurzame oplossing die ook de vakjury van de "European Innovation Award" heeft overtuigd. Daarom hebben de toonaangevende Europese experts van vakbladen in het campersegment de LIONTRON 2022 onderscheiden met de European Innovation Award in de categorie "Duurzaamheid & Milieu".

 

Veiligheid en milieubescherming

 

Lithium-ijzerfosfaatbatterijen bieden een hoog veiligheidsniveau omdat zij, in tegenstelling tot andere lithium-ion batterijen, niet ontbranden. Bovendien is er geen gevaar van gassen of een explosie. LIONTRON batterijen zijn UN 38.3, CE, E-Mark en FCC gecertificeerd. In tegenstelling tot concurrerende lithiumtechnologieën worden bij de productie van de cellen geen kobalt, nikkel, cadmium of andere voor het milieu schadelijke zware metalen gebruikt. Vooral wat recycling betreft, scoort de lithium-ijzerfosfaattechnologie beter dan andere materiaalcombinaties. Alle gebruikte metalen zijn tot 100% recyclebaar en er komen geen giftige zware metalen in het milieu terecht.

Bron (https://www.pv-magazine.de/unternehmensmeldungen/liontron-gibt-7-jahre-deutsche-herstellergarantie-fuer-seine-lithium-batterien/)

 

 


Deel dit bericht

Meer