We kennen het inmiddels allemaal: streamen! Linear kijken alleen is niet meer genoeg. Vaak wil men dingen kunnen zien op tijden dat men daar zin in heeft. NPO, RTL, SBS en de Regionalen kunnen nog via de satelliet, maar Netflixen of Disney kijken is er dan niet meer bij. Tel daarbij op onze golden boy Max Verstappen op Viaplay en een simpele schotel is niet meer voldoende.

Het alternatief?

WiFi? Ja, dat kan ware het niet dat de bandbreedte bij gelijktijdig gebruik door veel mensen er voor zorgt dat er te weinig data beschikbaar blijft voor een stabiel beeld of er zelfs voor zorgt dat u helemaal geen beeld heeft. U kunt dus nog zoveel geld uitgeven aan WiFi versterkers en ander WiFi speelgoed, de ontvangst wordt er niet beter door. Tel daarbij op dat WiFi versterkers vaak geweerd, soms zelfs door campings helemaal geblokt worden, of dat de opvangpagina van de camping niet te omzeilen is.

Wat dan?

De oplossing kan 4- en 5G zijn. Er zijn voor- en nadelen aan deze manier. Of het voor u de juiste manier is moet dan ook blijken uit uw kijk- en streambehoefte en waar u naar toe gaat op vakantie. Wij, Arob Antennebouw, hebben inmiddels al ca. 10 verschillende versies geïnstalleerd en kennen inmiddels alle ins en outs van deze toch wel ingewikkelde materie.
Laat u niet verleiden door allerlei internetaanbiedingen en leuzen. Laat u niet gek maken door Facebook en andere media. Alleen door testen, gebruiken en proberen kom je achter alle ins en outs van wat een router wel of niet kan. Wellicht nog belangrijker is dat de router ook Pake en Beppe proof is. En dat is nou net wat wij doen bij Arob Antennebouw. We testen, we zoeken, we maken duidelijke gebruiksaanwijzingen en het allerbelangrijkste... we ondersteunen!

En nu?

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden:
1. Het is een LTE (3, 4,of 5G) router, dus...
2. ...geen WiFi versterker/ router als wondermiddel om overal WiFi te hebben
3. U heeft een mobiele datakaart (SIMkaart) nodig. Dat kost geld, maar u bent dan wel onafhankelijk
4. In de camper zit u in een kooi van Faraday, signalen komen er moeilijk in of uit (oplossing is een buitenantenne)
5. U wilt uw 4G signaal versterken om te kunnen streamen
6. Wij in Nederland zijn verwend met ons 4G netwerk

Vaak staat er op de doos 4G/ WiFi. Dit zet u als klant vaak op het verkeerde been.
De basis is 4G/ LTE in en Wifi uit. De meeste merken hebben namelijk routers met 2 externe LTE antennes, de WiFi antenne zit dan binnen in de hangkast op de router, hoofdzakelijk om WiFi uit te zenden en niet om dit van grote afstanden binnen te halen.

Is 4G dan het wondermiddel?

Nee, dat is het niet. Een schotel is altijd het meest betrouwbaar om televisie te kijken, mits u bomen uit de weg gaat en de footprint in de gaten houdt. Wel breidt het u kijkmogelijkheden uit met streamingsdiensten, net zoals u thuis bent gewend.