1. Nieuws
  2. 4 G mee op vakantie

4 G mee op vakantie

28-9-2022

We kennen het allemaal inmiddels, streamen om dingen te kunnen bekijken,  linear kijken is niet meer genoeg. Vaak wil men dingen kunnen zien op tijden dat men daar zin in heeft. Npo, Tv Friesland en alle RTL'S kunnen nog via de satelliet, maar Netflixen of Disney is er dan niet meer bij. Tel daarbij op onze Golden boy Max Verstappen en wellicht in 2023 Nick de Vries, en een simpele schotel is niet meer voldoende .

Wat dan? zou je zeggen .

Wifi? ja dat kan, ware het niet dat de bandbreedte bij het gebruik van veel mensen tegelijkertijd er zorg voor draagt dat de data die er over is bagger is. U kunt dus nog zoveel geld uitgeven aan wifi versterkers en ander wifi speelgoed, dat er nog niks fatsoenlijks overblijft om Max zijn rondjes te zien draaien. Tel daarbij op dat wifi versterkers vaak geweerd en soms zelfs geblokt worden, of de opvang pagina van de camping niet te omzeilen is. Dan is de optelsom van al deze ergernis kommer en kwel !!!

WAT DAN? (inmiddels lichte paniek )

De oplossing 4 en 5G. Er zijn voor en nadelen aan deze manier, of het voor u de juiste manier is moet dan ook blijken uit uw kijk en stream behoefte, en waar u naar toe gaat op vakantie. Wij, van Arob antennebouw, hebben inmiddels al ca 10 verschillende versies geïnstalleerd, en kennen inmiddels alle ins en outs van deze toch wel ingewikkelde materie .
Laat u dan ook niet verleiden tot allerlei internet aanbiedingen en leuzen. Laat u niet gek maken door Facebook en andere media. Alleen door testen, gebruiken  en te proberen, kom je achter alle ins en outs en wat een router wel of niet kan. Wellicht nog belangrijker is dat de router ook Pake en Beppe proef is. En dat is nou net wat wij doen bij Arob antennebouw. We testen ,we zoeken, we maken duidelijke gebruiksaanwijzingen en het allerbelangrijkste... we ondersteunen .

EN NU ?

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden .
1. Het is een LTE (3,4,of 5G) Router
2. Dus geen wifi versterker/router als wondermiddel om overal wifi te hebben.
3. U heeft dus een mobile data kaart nodig. Dat kost geld maar u bent dan wel onafhankelijk.
4. In de camper zit u in een kooi van Faraday , signalen komen er moeilijk in of uit.
5. U wilt uw 4G signaal versterken om te kunnen streamen .
6. Wij in Nederland zijn verwend met ons 4G netwerk

Vaak staat er op de doos 4G/ Wifi. Dit zet u als klant vaak op het verkeerde been.
De basis is 4 G/LTE in en Wifi uit. De meeste merk routers hebben namelijk 2 externe LTE antennes en de wifi antenne zitten binnen in de hangkast op de router. En dan hoofdzakelijk om WIFI uit te zenden en niet om dit van grote afstanden binnen te halen.

Is 4G dan het wondermiddel ?
Nee dat is het niet. Een schotel is altijd het meest betrouwbaar om tv te kijken. Mits u de bomen uit de weg gaat, en de footprint in de gaten houd.

Wilt u meer weten dan staan we klaar om u op een goede manier te helpen bij Arob antennebouw .


Deel dit bericht

Meer