1. Nieuws
  2. Getest! De nieuwe Technisat Digitradio 52

Getest! De nieuwe Technisat Digitradio 52

5-1-2019

 

De Technisat Digitradio 52 is de nieuwste wekkerradio van dit merk. Technisat is een Duitse fabrikant die bekend staat om haar unieke, degelijke en hoogwaardige producten. Bij de Digitradio 52 is dat niet anders. We zijn inmiddels al drie weken de Digitradio 52 aan het testen, eerst tijdens het werk bij ons in de werkplaats en vervolgens voor thuisgebruik. We kunnen hierbij concluderen: uniek in zijn soort.

 

Vormgeving

De eerste indruk is het mooie uiterlijk. De randen zijn mooi afgewerkt en de knoppen zijn mooi van vorm. Het alfanumerieke display, welke de hele voorkant in beslag neemt, geeft duidelijk en de juiste informatie weer.  Wanneer de radio uitstaat wordt alleen de tijd weergeven, wanneer de radio aanstaat wordt naast de tijd, de radiozender, het ontvangstniveau en het volume weergeven. Bijzonder en handig is dat het display zich aanpast aan de hoeveelheid lichtinval. Bij daglicht wordt het display feller, bij minder licht dimt het zich automatisch waardoor het display altijd goed leesbaar blijft zonder storend te zijn. Dit is vooral 's nachts een prettige bijeenkomstigheid want de verlichting is daardoor niet teveel aanwezig.

Geluidskwaliteit

Het belangrijkste van een DAB+ radio is het kwaliteit van het geluid. Wat dit betreft zit het met de Digitradio 52 heel goed en heeft het een voorsprong ten opzichte van vergelijkbare DAB+ radio’s.  Zelfs op een hoger volume blijft de kwaliteit goed en vervormt het geluid totaal niet.

 

Functies

De DAB+ techniek hangt nu al een aantal jaren in de lucht en door het langzaamaan verder uitschakelen van de FM techniek neemt het gebruik hiervan alleen maar toe. Fabrikanten springen hier op in door met radio’s te kunnen die van alles kunnen. In de strijd om de consument bedenken ze er steeds weer iets nieuws bij; sleeptimer, klok, wekker en alarm functies zitten tegenwoordig op bijna elke (DAB+) radio.

Technisat heeft hier weer een nieuwe bijzondere functie aan toegevoegd, namelijk een draadloos oplaadpunt voor smartphones. Telefoons die over QI opladen beschikken kunnen hierdoor worden opgeladen boven op de wekkerradio. Ideaal natuurlijk, je smartphone opladen bovenop je radio.  Beschikt uw telefoon niet over QI opladen? Hiervoor is er een USB poort aan de achterzijde aanwezig zodat u alleen uw usb kabel hier maar op aan hoeft de sluiten, de adapter van uw oplader is dan overbodig geworden.

De normale functies van de radio werken ook perfect. Er is de mogelijkheid om twee wekkers te zetten. Het instellen van de wekkers is vrij eenvoudig maar misschien een tikkeltje omslachtig. Na het indrukken van de wekker knop moet er een menu worden doorlopen, waarin onder andere de wek tijd, radiozender, het volume en de datum kan worden ingesteld. In het menu is de laatste optie Off/On. Dit heeft betrekking of de instelling aan of uit staat. Standaard staat dit altijd op Off, vergeet dit niet aan te zetten!!!

Gebruiksvriendelijkheid

De Technisat Digitradio 52 is ontzettend vriendelijk in gebruik ondanks de enigszins omslachtige manier van het instellen van de wekker. De knoppen zijn logisch ingedeeld en doen precies wat je er van mag verwachten. Vanuit bed is de radio goed te bedienen. Doordat de knoppen wat uitsteken zijn ze op de tast goed te vinden. Een van de belangrijkste functies voor veel mensen, de snooze knop, is bewust extra groot gemaakt en voorop geplaatst.

Conclusie

Samengevat is de Technisat Digitadio 52 een erg mooie en goed functionerend apparaat. Hij maakt zijn verwachtingen meer dan waar. Dit product doet precies wat je er van mag verwachten. De essentiële functies, zoals de wekker, zijn gewoon goed bij de radio. Los van het menu kan daar geen commentaar op worden gegeven. Daarnaast biedt de Digitradio 52 extra’s met de draadloze oplaadfunctie, het automatisch aanpassen van de lichtsterkte van het scherm en de goede plaatsing van de knoppen. 

Voor meer informatie of bestellen kunt u hier naar de productpagina van de Technisat Digitradio 52 gaan.

 

 


Deel dit bericht

Meer