1. Thuis & Vakantiewoning
 2. Satelliet TV

Satelliet TV


Schotels, complete sets, HD ontvangers, TV's met ontvanger, LNB's + houder, smartkaarten/modules en meer! Voor 16.00u besteld? Morgen al in huis!

Bij digitale televisie via de satelliet wordt het televisiesignaal door een satelliet verzonden en opgevangen door een schotelset. Deze schotel stuurt het signaal door naar de decoder die het signaal weer omzet in een signaal waar de televisie mee overweg kan.

Kijk hier voor meer informatie over Canal Digitaal

Hieronder kunt u lezen wat de voordelen zijn, hoe het werkt, wat u nodig heeft voor satellietontvangst en wat de gemiddelde kosten van een set voor satellietontvangst zijn.
 


Voordelen Satelliet TV

 • Ideaal voor zowel thuis als op vakantie.

 • Echt perfect beeld en geluid, full HD en dolby digital 5.1

 • Het allergrootste aanbod in HD zenders (tot wel vijf keer scherper dan normaal).

 • Alle publieke, commerciële en regionale Nederlandse zenders .

 • Ongekend groot aanbod in vrij te ontvangen zenders (Duitse, Engelse, Franse etc.)

 • Overal in Europa ontvangst van Nederlandse zenders (zie afbeelding hieronder)

 • Programma's opnemen en tegelijk een andere zender bekijken.

 • Elektronische Programma Gids (EPG): de programmering en programma info van de zenders bekijken met één druk op de knop tot een week vooruit
   


Mogelijkheden Satelliet TV

 • Interactieve TV, live TV pauzeren,
 • Uitzending gemist bekijken via uw ontvanger,
 • Programma´s opnemen, terug kijken zonder reclame omdat u dat door kunt spoelen,
 • Ontvangers besturen via uw smartphone of tablet (Technisat ontvangers),
 • EPG (Elektronische programma gids) u kunt een week vooruit kijken in de EPG met één druk op de knop,
 • Het afspelen van muziek, films en foto's via uw ontvanger,
 • Niet alleen TV maar ook radio zenders zijn te beluisteren.

 

 

 

Ontvangstgebied Canal Digitaal, Astra 3.

 

 

Zoals u kunt zien in de bovenstaande footprints kunt u de satellieten Astra 1 en Astra 3 (waar de nederlandse zenders op worden uitgezonden) in bijna heel Europa ontvangen. Zelfs in Rusland, Griekenland, Spanje en Hongarije, ook in delen van Turkije is het nog mogelijk om de nederlandse zenders te kijken.  In de meeste westerse landen zoals Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland is het signaal gemakkelijk te ontvangen met een kleinere schotel. Maar zoals u kunt zien zijn oost Europese landen ook geen probleem. U kunt het ook ontvangen in Polen, Tsjechië, Bulgarije, Hongarije, Kroatië, Slowakije etc. Het is ook te ontvangen in Zuid-Europa, dus in landen zoals Spanje, Portugal, Italië en Griekenland is het ook geen probleem om nederlandse televisie te ontvangen. 

Zoals u ook kunt zien is het ontvangst met de Eutelsat 9B nog beter in heel Europa. Met een 65cm schotel heeft u eigenlijk in heel Europa wel de mogelijkheid om de Nederlandse zenders te ontvangen.


Elevatie

Vraagt u zich af in welke hoek de schotel moet staan, dat kunnen wij u vertellen. Uw schotel moet in Nederland, afhankelijk van uw woonplaats, in een hoek van 28-31 graden staan, kijk op het onderstaande kaartje naar de juiste graden voor uw locatie. Veel (nieuwe) schotels hebben op de achterkant een gradenboog zodat u gemakkelijker de schotel in de juiste hoek kan zetten. 

 


Groot zenderaanbod

Baas op eigen buis! Via de satelliet kunt u nog zelf bepalen welke zenders u wilt ontvangen, bovendien is een groot aantal van deze zenders vrij te ontvangen waardoor u hiervoor geen dure abonnementen hoeft af te sluiten. Een greep uit de zenders:

 • Alle nederlandse zenders (in HD kwaliteit)
 • Regionale zenders
 • Duitse zenders
 • Engelse zenders
 • Franse zenders
 • Spaanse zenders
 • Oostenrijkse zenders
 • Italiaanse zenders
 • Chinese zenders
 • En nog veel meer

 

Bekijk hier onze rubriek zenderinformatie voor een volledig overzicht van de vrij te ontvangen zenders bij Canal Digitaal.
Neem gerust contact op!


Beste beeld - en geluidskwaliteit

Naast het grootste aanbod in zenders is het beeld en geluid ook in de hoogste kwaliteit, haarscherp FULL HD en het geluid in cd kwaliteit. Dit blijkt ook uit verschillende onafhankelijke onderzoeken van bijvoorbeeld de consumentenbond.

 


Eenvoudig opnames maken

Met een digitale ontvanger kunt u eenvoudig zelf opnames maken. Dit kan door een opname handmatig in te stellen maar dit gaat veel eenvoudiger via de Electronische Programma Gids (EPG), zie de afbeelding hieronder.

Door het maken van opnames kunt u zelf bepalen wanneer u een programma gaat bekijken en de reclames vooruitspoelen, dus baas op eigen buis! 


Opnemen via de elektronische programma gids (EPG) tot 7 dagen vooruit

 


Hoe werkt satelliet tv?

Een TV Station, zoals bijvoorbeeld Nederland 1 of SBS 6 zendt vanaf het Astra grondstation in Luxemburg zijn televisiesignaal naar de satelliet. Die satelliet hangt op een vaste plaats in de ruimte, zo’n 36.000 km boven de aarde exact boven de evenaar.

Vervolgens zendt de satelliet het signaal weer terug naar de aarde. Het gebied wat de satelliet vervolgens bereikt wordt een footprint (zie afbeeldingen hierboven) genoemd. Alle schotelbezitters in dat gebied kunnen dat signaal ontvangen.

Een goede schotelantenne geeft ook bij regen en slecht weer een storingsvrije ontvangst mits goed afgesteld.


Waar moet de schotel geplaatst worden?

De schotel moet gericht worden op de Astra 1 en 3 satelliet. Deze satellieten hangen op 19 en 23 graden oost (dit is waar de zon zomertijd om circa 12.30 uur staat) Tevens wijst de schotelantenne ongeveer 28 graden schuin omhoog in Noord Nederland.  Er mogen geen obstakels tussen uw schotelantenne en de satelliet staan.

Met een kompas kunt u eenvoudig de richting van de schotel bepalen. Bekijk hier onze kompassen en andere apparatuur voor het uitrichten van de schotel.

Tip: Heeft u een HD abonnement? Plaats dan de houder van de LNB vast in de 23,5 positie.


Installeren

Voor de doe-het-zelvers hebben wij satelliet tv  finders en uiteraard de uitleg en een doe het zelf handleiding.

Het installeren van een schotel is voor onze monteurs dagelijkse routine, een gemiddelde plaatsing is
1,5 á 2 uur met een uurtarief van € 60,- valt dat dus erg mee. Ons dagelijks werkgebied is: Friesland, Drenthe, Groningen, de kop van de Flevopolder en Overijssel (Zwolle-Kampen-Emmeloord).  

Wanneer u een set thuis of op een boot wilt laten installeren kunnen onze monteurs dat ter plekke doen. Ook voor het afstellen van de schotel of het oplossen van een eventuele storing kunnen onze monteurs bij u langskomen. 

Wanneer u een camper, caravan of vrachtwagen wilt laten voorzien van een schotelantenne doen we dat
het liefst bij ons in Siegerswoude. Het is dan het mooiste als u al vroeg bij ons in de winkel kunt zijn.
Indien dit problemen geeft, omdat u bijvoorbeeld van ver moet komen, bieden wij u de mogelijkheid de nacht op Camping “de Sieghorst” in Siegerswoude door te brengen, natuurlijk op onze kosten.