Hulpmiddelen schotel afstellen


Een satelliet hangt op 36.000 kilometer hoogte en dat maakt het afstellen millimeterwerk, daarom is het zonder hulpmiddelen niet eenvoudig. Veel satellietmeters zijn verouderd en daarom niet eenvoudig in gebruik voor het HD signaal van tegenwoordig.  Vroeger hingen er maar een paar satellieten in de lucht, nu meer dan 40 en de meeste hangen ook nog dicht bij elkaar waardoor een meter met een wijzer, geluid of lampjes vaak  twee of 3 satellieten ziet als 1. Hierdoor is het afstellen hiermee heel lastig.

De beste oplossing is de unieke Bente satfinder voor € 89,-  deze heeft satellietherkenning waardoor deze alleen piept op de juiste satelliet. Hierdoor wordt het afstellen veel eenvoudiger en bent u er veel sneller mee klaar!

Er is ook een app, Satfinder lite die via de telefooncamera aangeeft waar de satelliet ongeveer hangt. Dan weet u in elk geval de richting en of er geen boom voor het signaal vanaf de satelliet zit. Deze kunt u downloaden in de Google Play Store. 

Natuurlijk kunnen wij ook voor u de schotel uitrichten, woont u in ons service gebied (Noord Nederland) dan zijn de voorrijkosten €  45,- en is de afstel- en foutzoektijd meestal rond de € 15,- tot € 40,-.
In totaal bent u dan ongeveer € 60,- tot € 85,- kwijt. 

Ons dagelijkse werkgebied is Groningen, Fryslan, Drenthe en Overijssel (Zwolle-Kampen-Emmeloord) en de kop van de Flevopolder.
 
  • Voorrijkosten € 45,- voor ons dagelijkse werkgebied (verder weg is geen enkel probleem, informeer hiervoor naar de tarieven).
  • Voorrijkosten € 25,- voor de omliggende dorpen rondom Siegerswoude
  • Door de vakkennis, goede meetapparatuur is een storing vaak snel verholpen en worden er niet onnodig onderdelen vervangen. Daardoor liggen de kosten vaak lager.

Heeft u onze hulp nodig? Bel ons voor een advies of het maken van een afspraak naar 0516 - 541129

We helpen u graag!