Algemene info


DAB+  Digitale radio

Sinds eind december 2013 ook via Smilde te ontvangen.De geluidskwaliteit is echt ongekend mooi, net alsof je naar een hele goede CD zit te luisteren.

Speciaal hiervoor hebben we alvast 2 hele goede antennes, de reguliere FM antennes zijn niet geschikt voor DAB.
De minister van Economische Zaken, Henk Kamp, wil in 2016 kijken of er begonnen kan worden met de afbouw van analoge FM-doorgifte. Als vervanging daarvan is er nu DAB+ ook wel digitale radio genoemd en het is de toekomst van radio luisteren. DAB+ is digitale radio van de hoogste kwaliteit, dus geen ruis of storende zenders meer. Eindeloos zoeken naar een frequentie met het beste geluid is ook verleden tijd, u selecteert nou gewoon de zender en u kunt beginnen met luisteren. 
Momenteel zitten we in een overgangsfase wat nog jaren kan duren. Daarom raden wij u aan om een DAB radio te nemen met de FM en/of internet radio optie. Een aantal modellen hebben ook internet radio erbij, dit is gewoon in huis te ontvangen via de Wi-Fi. Het mooie van internet radio is dat de zenderkeuze echt onverstelbaar groot is. 

De volgende zenders zijn al te ontvangen via DAB+ radio:

NPO Radio 1 NPO 3FM Alternate Classic Sublime / Sublime You
NPO Radio 2 NPO Radio 1 Extra Radio Veronica 100% NL
NPO  3FM NPO FunX Sky Radio Xmas Radio Maria
NPO Radio 4 Q-Music BNR Nieuwsradio Radio 10 / Radio 10 Gold
NPO Radio 5 Radio 538 Arrow Classic Rock TPEG 538
NPO Radio 6 Soul Efteling Radio SLAM!FM  
NPO Top 2000 Sky Radio JUIZE!  

Ontvangstgebied DAB+ Nederland

FM ontvangst

Voor ontvangst van radio zenders hebben wij verschillende binnen én buiten antennes te koop. De ontvangst van radiozenders via FM of AM wordt namelijk steeds interessanter. 

Met een goede antenne is het geluid vaak mooier dan digitaal en veel lokale FM radio zenders zijn dan ook weer te ontvangen. Ook zijn er door het verbeteren van de ontvangstkwaliteit veel (geheime) zenders te ontvangen, zoals bijvoorbeeld aan het eind van het jaar de vele zenders die een eindejaars marathon houden. 
Ook voor bijvoorbeeld coaxkabels en bevestigingsmateriaal en een eerlijk advies bent u bij ons aan het juiste adres.