FM / DAB+ antennes

 

Voor perfecte ontvangst van FM en DAB+ radio hebben wij verschillende binnen én buiten antennes. Voor 16:00 besteld? Morgen in huis!

Met een goede antenne is het geluid veel beter en veel lokale FM radio zenders zijn dan ook weer te ontvangen. Alle antennes in ons assortiment worden door ons vooraf getest op ontvangstkwaliteit, zodat we weten wat we verkopen.

Ook voor bijvoorbeeld goede coaxkabels, connectoren, bevestigingsmateriaal en een advies op maat bent u bij ons aan het juiste adres.

Bepalen van de locatie van de fm of dab+ antenne
In veel gevallen zal de binnenantenne naast de radio direct goed werken. In enkele gevallen kan het zijn dat de ontvangst nog niet optimaal is, dan is het raadzaam de antenne te verplaatsen aan de juiste kant van de woning en is het handig om te weten waar de zendmast staat, de antenne moet die kant op gericht staan (en het signaal moet dan niet door de woning gaan). Dit kan soms wel aan de andere kant zijn dus dan is een verlengkabel noodzakelijk. Bekijk ons overzicht van de FM zendmasten van de:

landelijke FM zenders 

 

lokale (regionale) FM zenders

(klik op de naam van de mast voor een overzicht van de zenders die er op uitzenden)

Mogelijke storingsbronnen
Er kunnen externe bronnen zijn die zorgen voor storing in de ontvangst. Iindien deze zich in de woning bevinden dan kunt u onderzoeken welke voor ploblemen zorgen door deze stap voor stap uit te schakelen.

  • Led verlichting (de gebruikte elektronica in de led lamp kan storing of ruis veroorzaken)
  • Voedingsadapters (opladers bv) in stopcontacten (van bijvoorbeeld smartphones)
  • Alle elektronische apparatuur (stap voor stap uitschakelen)
  • Dubbel (getint) glas (antenne verplaatsen)
  • Muren en beton (antenne verplaatsen)
  • Zeer goed geisoleerde woningen (antenne verplaatsen)
  • Zonnepanelen (bij onjuiste installatie zoals lussen in de bekabeling, kabels niet parallel, geen aarding en geen CE markering op apparatuur)

Is er ondanks een FM antenne binnenshuis geen goede ontvangst te krijgen? Dan is een FM/DAB+ buitenantenne (selecteer hier links bij de filter geschikt voor 'buiten') de oplossing.

Ook hebben we speciale radiostreamers die de radiozenders (meer dan 20.000) via wifi kunnen ontvangen en het geluid doorgeven aan uw stereoinstallatie.