Thuis radiozenders luisteren

 

Wilt u thuis radiozenders kunnen luisteren? Dat kan op veel verschillende manieren. Aangezien er in 2021 veel gaat veranderen gaan we in op de mogelijkheden voor u als luisteraar! 

 


Via uw kabelprovider

Via kabel tv providers zoals Ziggo, Delta, Caiway, Kabelnoord, Stichting Kabel Veendam (SKV) en Telenet is het mogelijk om naast televisie zenders ook de radiozenders te beluisteren. De meeste luisteraars doen of deden dit analoog. Deze mogelijkheid om analoog te kunnen luisteren gaat stoppen of is al gestopt bij een groot aantal providers in zowel Nederland als België. 

Om toch te kunnen blijven luisteren zijn er verschillende oplossingen. Via de hieronder beschreven methoden (met als eenvoudigste optie FM via de ether) óf via uw kabelprovider maar dan digitaal in plaats van analoog. Dat kan door uw televisie (en soms ook de decoder) aan te zetten op een digitale radiozender naar keuze, het nadeel daarvan is dat het geluid dan uit de televisie komt en deze altijd aan moet blijven staan. Om dit te voorkomen zijn er verschillende oplossingen:

 

        

Technisat Cablestar 100, eenvoudig aan te sluiten op uw bestaande stereo installatie voor ontvangst van de digitale radiozenders. De Cablestar 100 van Technisat is te bedienen met een meegeleverde afstandsbediening. Bekijk hier het product. 

 

 

Technisat Cablestar 400 is een tafelradio, geschikt voor de ontvangst van kabel radiozenders in digitale kwaliteit. Bekijk hier het product. 
 


FM via de ether

In de auto luistert bijna iedereen naar de FM radiozenders maar ook thuis is dit mogelijk. Dit kan eenvoudig met een radio tuner en een binnen of buitenantenne welke geschikt is voor FM ontvangst. In de meeste gevallen volstaat de aanschaf van een FM antenne. De meest voordelige antenne is onze FM lintantenne en de beste antenne voor binnen is de FZ11 FM kamerantenne. Indien een binnenantenne niet voldoende is dan is een buitenantenne noodzakelijk. 

 

Indien u vanwege het stoppen van het analoge radio signaal bij verschillende kabel tv providers op zoek bent naar een oplossing dan is de overstap naar FM de meest eenvoudige en voordelige keuze. In de meeste gevallen kan de antenne op dezelfde aansluiting worden aangesloten waarop nu de radio kabel van de kabelprovider zit.

Bekijk hier al onze FM antennes

 


DAB+ via de ether

De opvolger van FM is DAB+. De voordelen van DAB+ ten opzichte van FM zijn de betere geluidskwaliteit (digitaal in plaats van analoog), het grotere zenderaanbod en de zenders zijn eenvoudig op naam te zoeken in plaats van op frequentie. 

 

Indien u nu nog analoog luistert naar de radiozenders en uw stereoset wilt upgraden naar DAB+ zonder uw systeem te hoeven vernieuwen dan zijn er zogenaamde audio streamers:

Ook zijn er tafelradio's en andere modellen beschikbaar. Bekijk hier al onze mogelijkheden voor DAB+ radio's.

 


Internetradio

Naast FM en DAB+ is ook internetradio een goed alternatief. Er zijn ongeveer 20.000 radiozenders via internetradio te ontvangen en dit aantal loopt nog steeds op. We hebben hiervoor verschillende audio streamers in ons assortiment (voor als u uw bestaande stereo set wilt upgraden):

 

 

Ook hebben we verschillende tafelradio's en andere modellen leverbaar. Bekijk hier al onze mogelijkheden radio's.

 


Satelliet 

Heeft u satelliettelevisie of bent u hierin geinteresseerd? Via de satelliet is het aanbod in radiozenders enorm en in digitale geluidskwaliteit. Via de knop tv/radio op uw afstandsbediening kunt u de radiozenders vinden. Bekijk de website van king of sat voor de beschikbare kanalen. Via de provider  Canal Digitaal zijn de Nederlandse radiozenders ook te ontvangen. 

 


Digitenne tv KPN

Heeft u digitenne van KPN? Ook via digitenne is het mogelijk om de radiozenders digitaal te ontvangen. Digitenne zendt 28 radiozenders uit. Via de knop tv/radio op uw afstandsbediening kunt u de radiozenders vinden. 

 


Heeft u een vraag over dit onderwerp? Neem gerust contact met ons op door ons te bellen op 0516-541129 of een e-mail te sturen naar info@arobantennebouw.nl