1. Energievoorziening

Herkent u dit? U wilt vrij kunnen staan, maar wel gebruik maken van alle luxe die u heeft, zoals tv kijken en de caravan op zijn plek moveren.

Arob Autarkset voor caravan

Arob  Autarkset voor caravan
695,00
795,00
€ 100,00 korting

Direct bestellen
3 - 5 werkdagen levertijd


Laadt op tijdens rijden
Perfecte mover accu
Beschermd de autoaccu


Omschrijving

Herkent u dit? U wilt vrij kunnen staan, maar wel gebruik maken van alle luxe die u heeft, zoals tv kijken en de caravan op zijn plek moveren. Wij hebben de perfecte oplossing!

Caravans zonder eigen accu. Via het 13-polige aanhangerstopcontact wordt een caravan aangesloten op het trekkende voertuig. Twee draden van deze aansluiting komen rechtstreeks van de startaccu en bevatten permanente plus en min van het trekkende voertuig. Deze draden kunnen belast worden met ca. max.10A. Deze voorziet de 12 Volt verbruikers in de caravan, zoals de lamp en de 12 Volt koelkast, zolang de caravan maar aan de trekauto is gekoppeld.

Probleem 1
Als de gebruiker bijvoorbeeld 's nachts vergeet de verbruikers uit te schakelen, is de voertuigaccu leeg en start het trekkende voertuig niet meer.

Probleem 2

Als het trekkende voertuig is afgekoppeld, is er geen stroom in de caravan.

Probleem 3

U wilt nog een paar dagen blijven staan, maar uw stroomvoorraad raakt op.

 

Caravan met eigen accu.Caravans met zogenaamde "autonome uitrusting" worden steeds vaker aangeboden. Bij Hobby is dat bijvoorbeeld een 95Ah loodaccu. Hierdoor heb je ook 12 Volt als de aanhanger niet is aangekoppeld. Daarnaast worden er ook steeds meer movers op deze accu gebruikt.

Deze accu's kunnen helaas niet door het trekkende voertuig via de 13-polige stekkerdoos worden opgeladen, aangezien ook bij draaiende motor (14 Volt op de voertuigaccu) aan het uiteinde van de kabel in de caravan door spanningsverlies er slechts een spanning waarmee geen enkele accu goed kan worden opgeladen. Een walstroomaansluiting en een 230/12V acculader zijn dus altijd nodig om de caravanaccu op te laden.

De oplossing: onze Autark Solarkit!

 

LIONTRON LiFePO4-lithiumbatterij

De accu zorgt voor een zelfvoorzienende stroomvoorziening, ook als er geen walstroom of een trekkend voertuig is aangesloten. Afhankelijk van de grootte van de verbruiker en het gebruik kan een geschikte batterijcapaciteit worden gekozen. Door de voordelen van de moderne lithiumtechnologie zijn ook met een relatief kleine batterijcapaciteit gemakkelijk verbruikers met een hoog vermogen mogelijk. Het geïntegreerde BMS beschermt de batterij tegen misbruik, zoals over- of over-ontladen.

Orion-TR DC-DC converter / laadbooster

In dit pakket dient de meegeleverde programmeerbare Orion als oplader of laadbooster. De spanning die via de 13-polige standaardstekker van de dynamo van de trekauto komt, wordt door de Orion omgezet in een optimale laadspanning voor de lithiumaccu. Het gecoördineerde laadvermogen van maximaal 9A of 110W maakt het snelst mogelijke opladen mogelijk zonder de bestaande bedrading te veranderen.

Slimme batterijbescherming

De Smart Battery Protect is via de geïntegreerde Bluetooth interface zo geprogrammeerd dat de laadbooster (Orion) de lithium accu alleen oplaadt als de motor/dynamo draait. Dit voorkomt effectief dat de startaccu ontlaadt terwijl het voertuig stilstaat. Handmatig in-/uitschakelen via Bluetooth is ook probleemloos mogelijk.

 

Eigenschappen

CaravanJa
Campernee
Artikelnummer 500223
Merk Arob
Omschrijving Autarkset voor caravan

Downloads

OmschrijvingBestandstypeDownload