Digitenne Antennes

 

Heeft u een slechte ontvangst van digitenne? Een nieuwe antenne is de oplossing. Voor 16:00u besteld? Morgen al in huis!

Hieronder leggen we u het verschil uit tussen de soorten digitenne antennes.

De verschillende soorten antennes
1: De omni-antenne
2: De richtantenne


De omni-antenne

Bijzonder geschikt voor TV via digitenne onderweg, bijvoorbeeld met boot, camper en caravan.

De antennes hebben 360 graden rondom ontvangst, zodat u zich niet druk hoeft te maken in welke richting de ontvanger moet wijzen. Deze antennes hebben meestal ontvangst tot 30 kilometer vanaf de dichtstbijzijnde mast.

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een omni-antenne.

Het is van belang -net als bij de andere soorten antennes- dat er tussen de mast en de antenne zo goed als vrij zicht is. Midden in het bos tussen hoge bomen zal de ontvangst daarom minder zijn.

Triax  Ufo Marine


De richtantenne

Bijzonder geschikt voor ontvangst op vaste plaatsen, verder van de mast.

Deze antennes hebben een kleine ontvangsthoek, dus moet precies op de mast worden gericht. Het voordeel hiervan is dat de meeste richtantennes tot behoorlijk ver van de mast nog ontvangst hebben.
Dit is te vergelijken met een zaklamp, zie het voorbeeld rechts.

Hier onder ziet u een voorbeeld van een richtantenne.

Triax  YAGI-6  buitenantenne

Met een zaklamp is het vaak mogelijk wat zwakker licht op een groter gebied te richten, of juist meer licht op een kleiner gebied te focussen.

Zo is het ook met antennes. Met een omni-antenne is signaal uit elke richting te ontvangen, maar niet zo ver. Met een richtantenne is het nodig goed op de mast te richten, maar dan is het wel mogelijk vanaf een verdere afstand het signaal te ontvangen. Dit maakt omni-antennes geschikter voor wanneer u op reis bent, en richtantennes voor wanneer u bijvoorbeeld thuis televisie wilt kijken.

 

 

Wij hebben heel veel ervaring en vakkennis, op de website staat slechts een gedeelte van ons assortiment.

Heeft u vragen? We staan u graag te woord aan de telefoon (0516-541129) of per e-mail (info@arob.nl