Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Onze winkel is 53 uur per week voor u geopend

Bente satellietontvanger

Via de onderstaande stappen kunt u de zenderlijst in uw Bente satellietontvanger gemakkelijk vervangen


Stap 1

Zorg ervoor dat u de schotel op de juiste satelliet heeft uitgericht. Voor Joyne is dat Eutelsat 9B en voor Canal Digitaal Astra 3. Dit kunt u controleren door bij Joyne naar het test kanaal te gaan en bij Canal Digitaal naar RTV Drenthe. Indien u hier geen beeld op heeft zorg dan eerst voor signaal voordat u zenders gaat inladen. Indien u niet de juiste satelliet te pakken heeft zullen er geen zenders worden ingeladen. Dit zorgt ervoor dat u het controleren van signaal een stuk lastiger wordt. Indien u wel beeld heeft kunt u doorgaan met stap 2.


Stap 2

Druk nu op de menu toets en ga door middel van de pijltjes opzij naar het kopje Gereedschap. Ga vervolgens door middel van de pijltje naar beneden toets naar Fabrieksinstelling. Wanneer u hier op staat zal deze geel op lichten, druk vervolgens op OK.


Stap 3

U zult nu om een wachtwoord gevraagd worden, voer deze in. Indien u het wachtwoord niet heeft aangepast, 0000 is het standaard wachtwoord.


Stap 4

De onderstande melding zal in beeld verschijnen. Ga door middel van de pijltjes toetsen naar Ja en wanneer deze geel oplicht drukt u op Ok.


Stap 5

Na het afronden van de vorige stap zal de ontvanger zichzelf in fabrieksinstellingen zetten. Het onderstaande menu zal verschijnen wanneer dit gedaan is. Ga door middel van de pijltjes toetsen naar de gewenste taal en druk op Ok.


Stap 6

U zult nu weer in het hoofdmenu komen. In de meeste gevallen zat het kopje Installatie al geselecteerd zijn. Mocht dit bij u niet het geval zijn dat gaat u door middel van de pijltjes toetsen naar Installatie. De volgende stap is FastScan selecteren, dit doet u wederom door middel van de pijltjes toetsen. Wanneer u op FastScan staan (licht geel op) drukt u op Ok.


Stap 7

De laatste stap is het selecteren van de provider. U zult u het onderstaande menu te zien krijgen. Indien u gebruik maakt van Joyne selecteert u Joyne. Indien u gebruik maakt van Canal Digitaal selecteert u Canal Digitaal HD. De overige instellingen moeten hetzelfde staan als in de afbeelding hier onder. Wanneer u alles heelft ingesteld gaat u door middel van de pijltjestoetsen naar beneden naar Zoeken en drukt u op Ok.