Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Onze winkel is 53 uur per week voor u geopend

Akai en Nikkei TV's 

Hieronder kunt u eenvoudig de handleiding voor  het opnieuw zenders instellen van Akai en Nikkei tv's volgen. Wanneer u alle stappen in de handleiding volgt zult u een nieuwe zenderlijst inladen.  De menu's van deze televisies zijn hetzelfde vandaar dat op de voorbeeld foto een Nikkei staat, dit is ook van toepassing op de Akai televisies. 


Stap 1: Controleer uw signaal

Akai: Zet de televisie op zender 80 (BVN) en controleer of u hier beeld heeft. (Belangrijk, komt er geen beeld? Ga dan niet naar stap 2 anders zal uw volledige zenderlijst gewist. Controleer uw schotelinstallatie en zorg ervoor dat u signaal krijgt op de Astra 1             (19.2 graden) om het op te lossen).

Nikkei: Zet de televisie op zender 76 (RTV Drenthe) en controleer of u hier beeld heeft. (Belangrijk, komt er geen beeld? Ga dan niet naar stap 2 anders zal uw volledige zenderlijst gewist. Controleer uw schotelinstallatie en zorg ervoor dat u signaal krijgt op de Astra 3 (23,5 graden) om het op te lossen).


Stap 2: Zenders zoeken

Druk op de MENU-toets op uw afstandsbediening en navigeer met de pijltjes toetsen naar Installatie, druk vervolgens op de OK-toets.

 


Stap 3: 

Zorg dat u CanalDigitaal heeft geselecteerd, wanneer u het geselecteerd heeft druk dan op de OK-toets

 


Stap 4:

Zorg dat u 1. Automatische Zenderscan heeft geselecteerd, wanneer u het geselecteerd heeft druk dan op de OK-toets.

 


Stap 5: 

Selecteer hier HD, wanneer u dit geselecteerd heeft druk dan op de OK-toets. 

 


Stap 6: 

De televisie zal nu zenders gaan zoeken, wanneer de televisie klaar is zal deze automatisch terug keren naar het tv beeld. Mocht dit niet het geval zijn druk dan net zo lang op de EXIT-toets totdat u weer tv beeld heeft. 

 


Stap 7:

Ga naar instellingen, andere instellingen en pas hier aan:

  • Automatisch tv UIT > op uit zetten (pijl naar rechts)
  • Standby zoekopdracht > op uit zetten (met pijl naar rechts)

Druk een aantal keren op exit todat u weer beeld heeft.

Zet de tv nu uit door middel van het knopje op uw afstandsbediening. Let op: trek NIET zomaar de stekker uit het stop contact, de tv zal de zenders niet op slaan. U moet eerst de tv op stand-by zetten. Wacht tot het rode knopje ophoudt met knipperen voordat u de tv weer aanzet of stroomloos maakt.

 


 

Mocht het met behulp van de bovenstaande stappen niet lukken dan kunt u het beste met uw Akai of Nikkei langskomen bij ons in de winkel, in de meeste gevallen kunt u er op wachten.

Wilt u langskomen met uw caravan of camper? Dan graag een afspraak maken door ons te bellen op 0516-541129
We helpen u graag!