Voor 15:00 besteld, morgen in huis
Onze winkel is 53 uur per week voor u geopend

Zenderwijzigingen en storingen

Op deze pagina vindt u de meest recente zenderwijzingen en storingen.

Canal Digitaal zender wijzigingen 5 Juli 2016

Vanaf 1 juli 2016 zullen een aantal zenderwijzigingen worden doorgevoerd door Canal Digitaal. 

De volgende zenderwijzigingen zullen plaats vinden: 

  • Nieuwe zender: 192TV, vanaf Basis HD pakket
  • NPO Doc en NPO HumorTV verdwijnen uit de zenderlijst (NPO stopt later dit jaar met deze zenders, er zijn nu alleen nog herhalingen te zien), 
  • NPO Z@pp Xtra (06.00-20.00uur) gaat een deel kanaal vormen met NPO Best (20.00-06.00), 
  • NPO Politiek was onderdeel van een deel kanaal, maar is vaaf 1 juli 24uur per dag beschikbaar,
  • Omrop Fryslân, RTV Noord, RTV Oost en TV Gelderland waren vrij te ontvangen, zijn vanaf 1 juli te ontvangen vanaf het Basis-pakket en niet meer vrij te ontvangen, 
  • Syfy en 13th Street verdwijnen uit het zenderaanbod (Universal stopt met deze zenders), 
  • Twee OTT-zenders worden toegevoegd (alleen te bekijken met HD-ontvanger M7 MZ101 en HD-recorder M7 MP201): RTL Telekids en RTL Crime. 

Canal Digitaal zender wijzigingen 21 mei 2016

Handleidingen: Rechts bovenin bij Veel gestelde vagen en dan onder Zenders zoeken

Vanaf 31 mei 2016 worden een aantal transponders voorzien van een nieuw Symbol Rate. De nieuwe Symbol Rate is 29900. Dit wordt aangepast om er voor te zorgen dat u als gebruiker het beste beeld blijft krijgen. De volgende transponders gaan gebruik maken van deze nieuwe Symbol Rate: 

3.202: FOX NL, HBO2, NPO2 HD, SBS6 HD, FOX Sports Eredivisie HD, Disney Channel, HBO3, Discovery Channel 
3.208: RTL4 HD, RTL5 HD, RTL7 HD, RTL8 HD, RTLZ, L1 Limburg, Reality Kings
3.225: NPO1 HD, NET5 HD, AT5, Een HD, Canvas HD, Veronica HD/Disney XD, NPO3 HD, FOX Sports International, HBO HD

Bij de meeste ontvangers zullen deze wijzigingen automatisch worden opgepakt, mocht u de bovenstaande zenders niet kunnen ontvangen na 31 mei 2016 dan moet u uw ontvanger opnieuw zenders laten zoeken. Natuurlijk kunt u dan ook gewoon met de ontvanger en afstandsbediening bij ons langskomen. 

Nederlandse HD zenders gaan verhuizen       16 februari 2016

Zoals u inmiddels vast al wel weet gaan de Nederlandse zenders verhuizen van de Astra 1 naar de Astra 3 satelliet. De zenders verhuizen omdat ze vanaf maart/april worden uitgezonden in de HD beeld kwaliteit. Wat moet ik doen om op de HD zenders voorbereid te zijn? Ten eerste moet u kijken of u de Astra 3 satelliet kunt ontvangen, als u een duo, tripleLNB of multifeed heeft kunt u deze satelliet zeer waarschijnlijk al ontvangen. Daarnaast heeft u een HD ontvanger nodig, als u in de laatste 5  jaar een nieuwe ontvanger heeft gekocht dan is deze zeer waarschijnlijk geschikt voor HD. Wilt u er zeker van zijn dat u een goede ontvanger heeft neem dan even contact met ons op.

De richtlijn is dat als U RTL 8 of Veronica kunt ontvangen dat U een HD ontvanger heeft.

Wanneer ga ik wat merken van deze verhuizing? Mocht u helemaal voorbereid zijn dan zult er weinig van merken en kunt u gewoon tv kijken zoals u gewend bent. Mocht u nog niet voorbereid zijn dan zult u vanaf vandaag, 16 februari, een balk in het beeld krijgen op RTL 7 en NET 5. In deze balk zal u worden gewaarschuwd voor het feit dat de zenders gaan verhuizen.

Hoe kan ik de HD zenders bekijken? Als het goed is kunt u de HD zenders vinden op de plekken waar u normaal al tv keek. NPO 1 HD op 1 en NPO 2 HD op 2 etc. Mocht u wanneer u op 1 drukt nog steeds NPO1 krijgen, zoek dan even opnieuw zenders met uw ontvanger en selecteer de HD zenderlijst. Natuurlijk kunt u ook even met u ontvanger bij ons langs komen dan maken wij het voor u in orde terwijl u geniet van een gratis kopje koffie of thee.

Mocht u nog vragen hebben of meer informatie willen bel of mail ons dan gerust. 0516-541129 / info@arobantennebouw.nl