Voor 15:00 besteld, morgen in huis Onze winkel is 53 uur per week voor u geopend

TooWay

Wat is het?

Internet via de satelliet met uitbreidingsmogelijkheden om ook kwalitatieve televisie te kunnen kijken. Groot voordeel is dat voor de combinatie van internet en televisie maar één schotel nodig is. TooWay werkt met Eutelsat, de aanbieder met de grootste footprint in Europa

Internet:

televisie:

TooWay systeem:

 

Voor wie is het?

TooWay internet: dit is beschikbaar voor iedereen. Het is uitermate geschikt als back-up voor supermarkten, benzinestations en andere bedrijven waar bijvoorbeeld gepind moet worden. Bij een benzinestation zou het dan ook interessant zijn om het te combineren met televisie. Voor boten en schepen in het middellandse zeegebied kan het ook een interessante optie zijn.

Bij Satelliet internet is er altijd sprake van Latency, oftewel vertraging. Vanwege de 80.000 km afstand tot de spot beams is de vertraging 770 milliseconden. Dit houdt in dat bij het laden van een normale webpagina de eerste seconde niets gebeurd, maar de rest op normale snelheid wordt geladen. Er zijn wel activiteiten waar de vertraging een groter probleem is, beschreven onder het kopje 'Wat is mogelijk en wat niet?'.

 

Wat is mogelijk, en wat niet?

De vertraging heeft best wel invloed op de mogelijkheden. De taken die snelle interactiviteit nodig hebben werken niet goed. Dat houdt bijvoorbeeld in het spelen van online spelletjes (games). Omdat de latency twee kanten op werkt duurt het telkens een seconde voor de input van de gebruiker is verwerkt en ook weer een seconde tot de reactie op die input wordt teruggegeven. Dit zorgt voor teveel vertraging voor dit soort activiteiten. Livestreams (geluid- en video-uitzendingen die op het moment zelf worden uitgezonden) zijn ook niet goed te bekijken of te luisteren. Omdat het live gebeurd kan er niets worden gebufferd (voor geladen) en zal er een erge hapering plaatsvinden.

Taken zonder een grote interactiviteit en met de mogelijkheid tot bufferen zijn wel goed uit te voeren.

 

Snelheden en Kosten

Down/Up  Max. verbruik  Prijs TooWay
(Mbps) p/m (GB) p/m
5   / 2 10 € 24,95  
10 / 6 20 € 37,50  
15 / 6 30 € 54,95  
20 / 6 40 € 74,95  
30 / 6 80 € 104,95 *

Tussen 1:00 - 6:00 snachts maakt u gratis gebruik van TooWay!

* Alleen mogelijk met Professional Modem; Consumer Modem (beschikbaar vanaf €577,68)

Bent u geïnteresseerd, neem gerust contact op: