Ombouw naar HD volautomatische schotels

Alle Nederlandse zenders via de satelliet zenden al sinds 2010 in zowel HD (high definitie) als SD (standaard definitie) uit. Dit betekend dus dubbele kosten voor de huur op de satelliet. Daarom is er voor gekozen om de Nederlandse zenders alleen nog in HD uit te zenden op te
Astra 3 satelliet.

HD is de moderne techniek,  SD is verouderd sinds de platte HD televisie op de markt is gekomen en de oude bolle beeldbuis bijna niet meer gebruikt wordt. HD betekend meer dan 500% extra beeld pixels en daardoor dus een veel scherper beeld. Daarnaast zijn dit ook extra kosten voor canal digitaal voor het uitzenden er moet immers meer ruimte op de satelliet gehuurd worden.

BVN blijft de komende tijd nog in SD uitzenden op de oude Astra 1 19.2 oost maar is met een HD ontvanger ook gewoon te ontvangen.

Bediendeel

Het hangt per systeem af wat er moeten worden aangepast. Maakt u gebruik van een systeem met een bediendeel (zie voorbeeld foto hieronder) dan hoeft u alleen maar de volgende twee dingen te doen. Ten eerste zult u dan een HD ontvanger moeten aan schaffen en ten tweede is er vaak een software update van de stuurunit nodig. Kijk in het menu links voor de info voor uw merk. 

Zen Rad / Zen matic


Stuurunit

Maakt u in plaats van een bediendeel gebruik van een stuurunit met ingebouwde satelliet ontvanger en heeft u geen beeld meer op Veronica, RTL8 of de regionale zenders? Dan zult u de hele stuurunit moeten laten vervangen. De kosten hiervan verschillen per systeem. Kijk in het menu links voor de info voor uw merk.

Kathrein


Wilt u meer weten over ombouwen naar HD of wilt u een afspraak maken zodat onze monteur het voor u in orde kan maken? Neem gerust contact met ons op via 0516-541129 of stuur een e-mail naar info@arobantennebouw.nl.

Komt u van ver? Voor ombouw geldt altijd dat U 1 gratis  overnachting  kunt krijgen op Camping de Sieghorst in Siegerswoude.