0--

Arob Antennebouw Eiss 42cm schotelset

Arob Antennebouw  Eiss 42cm schotelset
Satbeeper voor eenvoudig afstellen :
      (+€ 25,00)
Aantal
€ 159,00 Inclusief BTW
Bestel direct »
1 tot 3 werkdagen

Deze 42cm Eiss is super snel en zeer eenvoudig zelf te installeren. Tevens is het met deze set mogelijk om in heel West-Europa Nederlandse Tv en radio zenders te ontvangen.

De 42cm Eiss bestaat uit een statief en een schotelantenne met daaraan bevestigd een handmatig draaisysteem. Het statief wordt met drie meegeleverde pennen vastgezet in de grond. De bevestigingsbuis waarop de schotelantenne wordt geplaatst kan dankzij een kogelgewricht vrij bewegen en met een ingebouwde waterpas uiterst simpel loodrecht worden ingesteld. Als dat gebeurd is, kan de buis in de grond worden geprikt door hem verticaal door het kogelgewricht naar beneden te schuiven. Met een handmatig tandwielsysteem kunnen we de verticale hoek – elevatie genoemd – nauwkeurig instellen. Bij dit draaisysteem wordt voldoende precisie gegarandeerd door gebruik van een instelvertragingsmechanisme. Na de juiste elevatie moet de zogenaamde skew-instelling van de LNB worden gekozen. Dit is de draaiing van de LNB of vlakantenne om zijn lengteas die nodig is voor optimale ontvangst. Als we de elevatie en skew van een satelliet weten voor de plek waar we de schotelantenne willen gebruiken, hoeven we de antenne alleen nog maar naar oost of west te draaien om de best mogelijke ontvangst van de satelliet te zoeken. Met een schroefsysteem fixeren we de antenne tenslotte ten opzichte van het statief. 

Inhoud van schotelset:

  1. 42cm schotel
  2. Single LNB Philips
  3. Uniek statief  ( Nederlands fabrikaat )  met hele mooie graden verdeling en waterpas
  4. 10 meter coaxkabel

Ons advies neem er een satbeeper bij, dit is een speciale digitale satelliet meter om goed en eenvoudig de satelliet te ontvangen.

De ontvangst is in de 60 cm footprint, maar met regen in combinatie met dikke bewolking gaat het beeld wegvallen en blokken.

Met de 52 cm gaat dit wel goed.

Formaat schotel42 cm
Incl. statiefJa
Type LNBDuo
PlaatsingLos
Incl. ontvangerNee
Artikelnummer 03021606
Merk Arob Antennebouw
Collectie
Omschrijving Eiss 42cm schotelset
OmschrijvingBestandstypeFormaatDownload
Delen:

Meer van Arob Antennebouw