1. Energievoorziening
 2. Zonne energie
 3. Glaspanelen

Deze complete set is een van onze hardlopers/ Allemaal goede kwaliteit materialen en compleet .

arob Solarset 1x100Watt + Victron sm.mppt 75/10

arob Solarset 1x100Watt + Victron sm.mppt 75/10
399,00

montage:
Direct bestellen
1-3 levertijd


Victron smart MPPT incl App
Licht gewicht en compacter
Shingeld hogere efficientie
Complete D.I.Y set


Omschrijving

Deze complete set is een van onze hardlopers/ Allemaal goede kwaliteit materialen en compleet .
De set bestaat uit

 • Krachtig 100wat shingeld solar paneel
 • Victron MPPT  smart solar 75/10
 • 3 meter 4 mm2 kabel rood en zwart vertind ( buiten)
 • 5 meter 4 mm2 kabel twinflex( binnen)
 • Mc4 stekkerset
 • 6 Delige vlakke montage set
 • Dakdoorvoer
 • 1 lijmset incl activator sikaflx

Dit is een complete set gereed voor montage

 

Een zonnelader verzamelt energie van uw zonnepanelen en slaat deze op in uw accu's. Met de nieuwste en snelste technologie maximaliseert SmartSolar deze energie-oogst door intelligente aansturing, zodat een volledige oplading in de kortst mogelijke tijd wordt gerealiseerd. SmartSolar houdt de accu in goede conditie en verlengt zo de levensduur.

De SmartSolar oplaadregelaar zal zelfs een zeer lege accu opnieuw opladen. Het kan werken met een accuvoltage dat zo laag ligt als 0 Volt, op voorwaarde dat de cellen niet permanent gesulfateerd worden of anders beschadigd werden.

Victron SmartSolar MPPT 75/10 12/24V is een zonnelader voor 12V of 24V systemen (autoselect). Het maximaal nominaal PV-vermogen dat bij een 12V systeemspanning door de zonnelader wordt doorgegeven is 145W, en bij een 24V systeemspanning is dat 290 W. De maximale PV-nullast-spanning van deze zonnelader is 75V. De SmartSolar zonne-laadregelaars hebben een programmeerbaar acculaad-algoritme, en standaard Bluetooth Smart ingebouwd om de zonnelader te kunnen instellen en zonneopbrengst te kunnen monitoren.Bluetooth Smart ingebouwd: geen dongle vereist

De draadloze oplossing om de controller in te stellen, te bewaken en te updaten via Apple- of Android-smartphones, -tablets of andere apparaten.


VE.Direct

Voor een bedrade gegevensverbinding met een Color Control-paneel, Venus GX, PC of andere apparaten.


Ultrasnelle Maximum Power Point Tracking (MPPT)

Vooral als het bewolkt is en de lichtintensiteit voortdurend verandert, verbetert een ultrasnelle MPPT-controller de energieopbrengst tot 30% in vergelijking met PWM-laadcontrollers en tot 10% in vergelijking met tragere MPPT-controllers.


BatteryLife: intelligent accubeheer

Als een zonne-laadcontroller de accu niet in één dag weer volledig kan opladen, is het resultaat vaak dat de accu voortdurend schommelt tussen ‘gedeeltelijk opgeladen’ en ‘volledig ontladen’. Door deze toestand (geen regelmatige volledige oplading) raakt een loodzuuraccu binnen enkele weken of maanden onherstelbaar beschadigd. Het BatteryLife-algoritme bewaakt de laadstatus van de accu en verhoogt, indien nodig, van dag tot dag het belasting ontkoppelingsniveau iets (door de belasting vroeger los te koppelen) totdat de geoogste zonne-energie voldoende is om de accu tot bijna de volledige 100% op te laden. Vanaf dat ogenblik wordt het niveau voor belasting ontkoppeling gemoduleerd zodat de accu ongeveer één keer per week tot bijna de volledige 100% wordt geladen.


Programmeerbaar acculaad-algoritme

De laadcontroller begint elke ochtend, zodra de zon begint te schijnen, een nieuwe laadcyclus op basis van een driestaps laadproces: Bulk – Absorptie - Float. Het acculaad-algoritme is programmeerbaar met een set standaardinstellingen of gebruikersgedefinieerde instellingen.


Interne temperatuursensor

Compenseert absorptie- en float-laadspanningen voor temperatuur.


Belastinguitgang

Een te diepe ontlading van de accu kan worden voorkomen door alle belastingen op de belastinguitgang aan te sluiten. De belastinguitgang koppelt de belasting los als de accu is ontladen tot een voor-ingestelde spanning. (48V-model: interface met een relais) Als alternatief kan ook voor het BatteryLife intelligent accubeheer-algoritme worden gekozen. De belastinguitgang kan worden geconfigureerd via Bluetooth of via VE.Direct en is bestand tegen kortsluiting.


Dag-/nacht-timing en licht-dimoptie

Met de Streetlight-functie kunt u automatisch de nachtverlichting besturen, de timing en dimoptie. Wanneer de Straatverlichtingsfunctie is ingeschakeld, kan een timerprogramma worden aangemaakt waarbij 'sunset' en 'sunrise' worden gebruikt als ankerpunten voor het timerprogramma. Het voordeel hiervan is dat het programma zich aanpast aan de duur van de nacht omdat het met het seizoen verandert.

Nominal Power 100W
Cell Type Monocrystalline
Module Efficiency 19.45%
Maximum Power Current (Imp) 5.51A
Maximum Power Voltage (Vmp) 18.15V
Open-circuit voltage (Voc) 21.45V
Short-circuit current (ISC) 5.90A
Maximum System Voltage 1000V
Output Tolerance ±3%
Cable 500mm / 2.5mm²
Connector Type MC4 / MC4 Compatible
Module Structure Aluminum Frame / Glass / EVA /Backsheet (White)
Junction box rating ≥IP67
Number of Diodes One
Working Temperature -40?~+85?
Packaging
Module Dimensions 1190*450*30mm
Module Weight 6kg

 

Eigenschappen

complete setja
smartja
Artikelnummer 10100700
Merk arob
Omschrijving Solarset 1x100Watt + Victron sm.mppt 75/10

Downloads

OmschrijvingBestandstypeDownload