1. Energievoorziening
  2. Complete stroomset

Herkent u dit .

arob Autarkset voor caravan incl solar 160w

arob  Autarkset voor caravan incl solar 160w
1.095,00
1.295,00
€ 200,00 korting

Direct bestellen
3.5 levertijd


laad op tijdens rijden
Perfecte mover accu
Victron en liontron
Mppt incl app


Omschrijving

 

Herkent u dit  . U wilt vrij kunnen staan , maar wel gebruik maken van alle luxe die u heeft . bv tv kijken en de caravan op zijn plek moveren ,dan hebben wij daar de perfekte oplossing voor .

 

Caravans zonder eigen accu

Via het 13-polige aanhangerstopcontact wordt een caravan aangesloten op het trekkende voertuig. Twee draden van deze aansluiting komen rechtstreeks van de startaccu en bevatten permanente plus en min van het trekkende voertuig. Deze  draden kunnen belast  worden met ca. max. 10 A. Deze voorziet de 12 verbruikers in de caravan, zoals de lamp en de 12 V koelkast, zolang de caravan maar aan de trekauto is gekoppeld.

Probleem 1
Als de gebruiker bijvoorbeeld 's nachts vergeet de verbruikers uit te schakelen, is de voertuigaccu leeg en start het trekkende voertuig niet meer.

Probleem 2
Als het trekkende voertuig is afgekoppeld, is er geen stroom in de caravan.

Probleem 3

U wilt nog een paar dagen blijven staan maar uw stroomvoorraad raakt op

 

Caravan met eigen accu

Caravans met zogenaamde "autonome uitrusting" worden steeds vaker aangeboden. Bij Hobby is dat bijvoorbeeld een 95 AH loodaccu. Hierdoor heb je ook 12 V als de aanhanger niet is aangekoppeld. Daarnaast worden er ook steeds meer movers , op deze accu gebruikt.

Deze accu's kunnen helaas niet door het trekkende voertuig via de 13-polige stekkerdoos worden opgeladen, aangezien ook bij draaiende motor (14 volt op de voertuigaccu) aan het uiteinde van de kabel in de caravan door spanningsverlies er slechts een spanning waarmee geen enkele accu goed kan worden opgeladen. Een walstroomaansluiting en een 230/12V acculader zijn dus altijd nodig om de caravanaccu op te laden.

 De oplossing onze autark solar kit lostal deze problemen op .
Incl 160 watt solar paneel  vicrton  Mppt lader en alle montage benodigdheden .
met deze set is het mogelijk om dagen lang op een plek te kunnen staan zonder afhankelijk te zijn van 220 volt u bent dan zelf voorziendend .. U kuntdan ook gewoon weer met de mover weer weg .


uw koelkast gaat aan op gas . uw paneel laad de accu bij zodat alles blijft werken

 

LIONTRON LiFePO4-lithiumbatterij

De accu zorgt voor een zelfvoorzienende stroomvoorziening, ook als er geen walstroom of een trekkend voertuig is aangesloten. Afhankelijk van de grootte van de verbruiker en het gebruik kan een geschikte batterijcapaciteit worden gekozen. Door de voordelen van de moderne lithiumtechnologie zijn ook met een relatief kleine batterijcapaciteit gemakkelijk verbruikers met een hoog vermogen mogelijk. Het geïntegreerde BMS beschermt de batterij tegen misbruik, zoals over- of over-ontladen.

Orion-TR DC-DC converter / laadbooster

In dit pakket dient de meegeleverde programmeerbare Orion als oplader of laadbooster. De spanning die via de 13-polige standaardstekker van de dynamo van de trekauto komt, wordt door de Orion omgezet in een optimale laadspanning voor de lithiumaccu. Het gecoördineerde laadvermogen van maximaal 9A of 110W maakt het snelst mogelijke opladen mogelijk zonder de bestaande bedrading te veranderen.

Slimme batterijbescherming

De Smart Battery Protect is via de geïntegreerde Bluetooth interface zo geprogrammeerd dat de laadbooster (Orion) de lithium accu alleen oplaadt als de motor/dynamo draait. Dit voorkomt effectief dat de startaccu ontlaadt terwijl het voertuig stilstaat. Handmatig in-/uitschakelen via Bluetooth is ook probleemloos mogelijk.

 

Eigenschappen

CaravanJa
Campernee
Artikelnummer 500223
Merk arob
Omschrijving Autarkset voor caravan incl solar 160w

Downloads

OmschrijvingBestandstypeDownload