1. Camper, Caravan, Vrachtwagen & Boot
 2. Satelliet TV
 3. Digitale satellietontvangers

De allerbeste satellietontvanger voor Canal Digitaal, daarom bij ons met 3 jaar garantie! Is echt pake en beppe proof (opa en oma), ouderwets degelijk en een super mooi beeld.

Technisat Technistar S6 HD

Technisat Technistar S6 HD
139,00

Instellen ontvanger:
Module:
Opslag voor opnemen:
12v snoer voor in camper/caravan:
Direct bestellen
1 tot 3 werkdagen levertijd


Full HD 1080i single ontvanger
Canal Digitaal goedgekeurd
Opname op externe opslag mogelijk
Onze keus voor thuis Canal Digitaal!


Omschrijving

De allerbeste satellietontvanger voor Canal Digitaal, daarom bij ons met 3 jaar garantie! 

 • Is echt pake en beppe proof (opa en oma), ouderwets degelijk en een super mooi beeld.
 • Speciale versie voor de Nederlandse markt met volautomatische zender update voor de Nederlandse zenders (bij niet Nederlandse versies komen de Duitse zenders bovenaan en moet je steeds handmatig zender zoeken, heel erg bewerkelijk).
 • Extra krachtige HDMI interface voor subliem HD beeld (echt super mooi)
 • Pept het beeld van de niet HD kanalen nog weer extra op en daardoor nog wel scherper dan andere ontvangers
 • Werkt ook prima voor digitale radio ontvangst.
 • Kan ook in een netwerk met de Technisat twin tuner waarmee opnames dan gedeeld kunnen worden
 • 3 jaar garantie

 

Module

Let op u heeft wel een module nodig! Heeft u nog geen module? Bestel dan gemakkelijk een CI+ module of een CAM 803 voor Canal Digitaal mee. Indien u al een kaart heeft van Canal Digitaal kunt u het beste de CI+ module mee bestellen, hier kan uw eigen kaart gewoon in, indien u klant wil blijven van Canal Digitaal. De CAM 803 is een module met ingebouwde kaart. Ideaal voor wanneer u geen kaart heeft van Canal Digitaal.

Canal Digitaal goedgekeurd

Deze ontvanger is Canal Digitaal goedgekeurd. Dat wil zeggen, de ontvanger is door technici van Cal Digitaal uitvoerig getest op verschillende punten en goed bevonden. De voordelen hiervan:

 • Wordt geleverd inclusief Nederlandstalige handleiding é Nederlandstalige menusoftware.
 • Ondersteuning van de EPG voor de Nederlandse zenders (Electronische Programmagids).
 • Werkt goed in combinatie met een Duo-LNB en Triple-LNB, zodat u de satellieten ASTRA 19,2, ASTRA 23,5 en ASTRA 28,2 gelijktijdig kunt ontvangen.
 • Bij zenderwijzigingen laadt de ontvanger automatisch de nieuwe Canal Digitaal zenderlijst in.
 • Bij het wijzigen naar nieuwe beveiligingstechnieken (om het delen van smartkaarten te voorkomen) blijft deze ontvanger probleemloos werken.

Instellen ontvanger

Wanneer u de ontvanger door ons laat instellen is de ontvanger compleet plug and play. Het is dus gewoon een kwestie van kabels aansluiten, ontvanger aan doen en genieten maar. Daarnaast zorgt dit er tevens voor dat de ontvanger beschikt over de allerlaatste software en de nieuwste zenderlijst en zo optimaal mogelijk kan functioneren. Daarnaast is het handig dat het apparaat de zenders alvast ingeladen heeft wanneer u uw schotel nog moet uitrichten. Zonder zenders kunt u lastig controleren of u de goede satelliet te pakken heeft. De zenders kunt anders pas in laden wanneer u de schotel goed heeft uitgericht.

Tv en radio

Ontvangst van alle gratis digitale TV- en radioprogramma's via satelliet (FreiSat-Digital)

TechniMatic

Deze gratis actualisatiedienst van TechniSat houdt de software van het apparaat up-to-date. Zodra uitbreidingen of verbeteringen van de bedrijfssoftware beschikbaar zijn, wordt op de aangegeven tijd (instelbaar in het menu van het apparaat) automatisch een software-update uitgevoerd. Daarmee wordt een hoge mate aan zekerheid voor de toekomst en een bredere resp. verbeterde functieomvang gegarandeerd.

AutoInstall

Als het apparaat voor het eerst wordt gebruikt, moeten eerst enkele belangrijke instellingen worden uitgevoerd (met name aanpassingen aan de lokale omstandigheden). In overzichtelijke stappen leidt de Installatie-assistent van TechniSat u door de eenvoudig te begrijpen dialoogvensters, zodat de noodzakelijke configuraties snel en moeiteloos kunnen worden uitgevoerd. Uw apparaat is daarmee al na korte tijd klaar voor gebruik.

TechniFamily

Met TechniFamily kunt u wachtwoordbeveiligde gebruikersprofielen aanmaken. Voor elk profiel kunnen individuele toegangsmogelijkheden en beperkingen worden gedefinieerd, bijv. voor bepaalde programma's of dagelijkse televisietijden evenals de maximale gebruiksduur. Hierdoor kunnen ouders het kijkgedrag van hun kinderen naar behoefte aanpassen.

HDTV

HDTV staat voor televisie met een hoge resolutie en daarmee voor een uitstekende beeldkwaliteit. In HDTV kunnen beelden veel gedetailleerder en met veel fijnere nuances worden weergegeven. Contrast en contouren zijn nauwkeuriger en kleuren zijn natuurgetrouwer. Bovendien sluit het breedbeeldformaat van HDTV-uitzendingen beter aan bij de kijkgewoontes van de mens. Over het geheel genomen wordt ook een levendigere indruk bereikt.

DVRready

Neem uw lievelingsfilms of lievelingsmuziek gewoon op een extern geheugenmedium op! Gebruik de mogelijkheid om gegevens zonder verlies te archiveren of met de timeshift-functie tijdvertraagd weer te geven. Wij adviseren hiertoe onze USB-harde schijf "TechniSat Streamstore24". De compatibiliteit met USB-media van derden moet u persoonlijk bij uw dealer controleren om de volledige functionaliteit te waarborgen.

Timeshift ( wel een externe harde schijf  of  usb stick  gebruiken )

Bij deze zeer handige en populaire manier van opnemen kunt u tijdens het vastleggen al naar de opname kijken. Opname en weergave vinden zo gelijktijdig plaats. Lopende opnamen kunnen op elk moment worden onderbroken en later worden voortgezet. Het is daarnaast ook mogelijk om willekeurige scènes te herhalen of onbelangrijke passages over te slaan. Begin en voortgang van een uitzending kunt u vanaf nu zelf bepalen.

Netwerkinterface

Via een netwerkinterface kan het apparaat, bijv. door een DSL-router, met het thuisnetwerk worden verbonden.

DolbyDigital+

Bij het weergeven van HD-, DVD-, Blu-ray- of TV-programma's die in Dolby Digital Plus worden uitgezonden, kan op de optische of elektrische digitale uitgang een versterkerinstallatie worden aangesloten. Dolby Digital Plus biedt natuurgetrouwer geluid, meer kanalen en een krachtigere codering voor optische gegevensdragers.

HDMI (out)

Deze krachtige interface is speciaal ontwikkeld voor het snel en verliesvrij overbrengen van digitale beelden met hoge resolutie en geluid van hoge kwaliteit. Zelfs complexe beelden en snelle bewegingen worden in eersteklas kwaliteit weergegeven. Naast het hoge prestatievermogen kenmerken HDMI-verbindingen zich ook door een bidirectionele gegevenstransmissie.

USB HighSpeed

De USB HighSpeed-interface geeft de mogelijkheid tot een eenvoudige aansluiting en snelle digitale gegevenstransmissie met max. 480 Mbit/s naar verschillende apparaten.

MP3-weergave

Dit apparaat beschikt over een geïntegreerde weergavefunctie voor het weergeven van muziek en luisterboeken in MP3-formaat.

Snijfunctie

Opgenomen programma's kunnen achteraf worden bewerkt middels comfortabele montage- en bewerkfuncties (bijv. verwijdering van reclameblokken).

EPG

Elektronische programma-informatiediens

TechniRouter-ready

Dit ontvangstapparaat is compatibel met alle TechniRouter-producten. Het ondersteunt de SCR-functie met uitgebreid DiSEqC-protocol conform de Europese richtlijn EN 50494. SCR (Satellite Channel routing) is een techniek waarmee in een éénkabelsysteem een veelvoud aan satellietprogramma's middels een eigen frequentie naar een bepaald ontvangstapparaat wordt doorgestuurd.

GratisSatDigital

Via een satelliet kan een uitgebreid programma-aanbod van televisie- en radiozenders worden ontvangen, als dit via de kabel en antenne mogelijk is. Alleen al via de satellietpositie ASTRA 19,2° Oost kunnen honderden internationale televisie- en radioprogramma's gratis worden ontvangen.

 

 

 

Schotel(antenne)
Een vaak cirkelvormige schotel die de antenne bevat. Wordt gericht op de satelliet die het signaal uitzend. Een schotel reflecteert het signaal van de satelliet, daarom zorgt een grotere schotel normaal gesproken voor meer/een betere ontvangst en beeldkwaliteit. 

Er zijn handmatige schotels en automatische schotels.
- Handmatige schotels kosten in de regel minder dan automatische schotels. Handmatige schotels dient u (of de specialist) zelf af te stellen. Deze schotels zijn bijzonder geschikt voor bij u thuis of bij uw eventuele vakantiewoning. U hoeft de schotel hier namelijk niet vaak ik korte tijd af te stellen. Hier een voorbeeld van een handmatige schotel (met LNB aan de arm aan de voorzijde van de schotel).
- Automatische schotels zijn daarentegen juist handig wanneer u televisie wilt kijken in bijvoorbeeld uw camper/caravan. Wanneer u op een nieuwe stopplaats komt kunt u de schotel zelf laten zoeken naar de juiste positie, waar u dit bij een handmatige schotel zelf zal moeten doen.
Hier een voorbeeld van een automatische schotel (met LNB aan de arm aan de voorzijde van de schotel).

LNB & LNB houder
Hier boven is uitgelegd dat de schotel het signaal van de satelliet reflecteert. De schotel reflecteert het signaal naar de LNB, die uiteindelijk het signaal ontvangt. De LNB een elektronische eenheid -ook wel kop genoemd- die met een arm bevestigd zit aan de schotel. Dit kunt u zien bij de voorbeelden van de schotelantennes hier boven.

De LNB zit dus aan een arm. maar de aan de arm zit eerst een LNB houder, dit is een klem waar de LNB zich in bevind. Wilt u zenders van meerdere satellieten ontvangen met gebruik van één en dezelfde dan is dat vaak mogelijk. Om een zo hoog mogelijke kwaliteit te waarborgen raden we aan om hiervoor meerdere losse LNB's te gebruiken, elk voor zijn eigen satelliet. hier zijn speciale LNB houders voor, zie dit voorbeeld.

Ontvanger
De LNB ontvangt dus het signaal. Vanaf de LNB kunt u een coax kabel aansluiten op een digitale (HD) ontvanger. Deze ontvanger vertaalt het signaal naar beeld en geluid op uw televisie. Vaak word er gebruik gemaakt van ontvangers in de vorm van extern apparaat (bekijk hier ons assortiment satellietontvangers). Het is ook mogelijk een televisie aan te schaffen waar de ontvanger bij de televisie is ingebouwd (bekijk hier ons assortiment televisies met ingebouwde satellietontvanger). In beide gevallen is het belangrijk om u goed in te lezen of te laten informeren voor wat voor aanbieders de apparatuur geschikt is. Neem voor advies gerust contact op!

Smartcard/Module
De hierboven beschreven ontvangers hebben ruimte om een platte insteekkaart te plaatsen. Deze kaarten worden smartcards of ook wel (CAM) modules genoemd. Op deze kaart verwerkt uw provider uw abonnement zodat u de juiste zenders ontvangt.

Bevestigingsmateriaal voor de schotel
Wanneer u een schotel heeft zal deze uiteraard ergens aan bevestigd moeten worden.
In sommige situaties is het fijn om uw schotel vast te zetten, bijvoorbeeld thuis of bij uw eventuele vakantiewoning. Dan is het mogelijk om uw schotel te bevestigen met bijvoorbeeld een muurbeugel (voorbeeld). Voor meer bevestigingsopties voor de schotel bij u thuis of bij uw vakantiewoning kunt u hier verder kijken verder kijken.
Wanneer u met caravan of camper op vakantie gaat en televisie wilt kijken is de kans groot dat u een automatische schotel heeft of aan zal schaffen. Deze worden door (onze) monteurs in de regel vakkundig op uw dak gemonteerd. Niet elke schotel is even waterdicht. Voor advies over een goede schotel in uw situatie kunt u gerust contact opnemen. 
Wanneer u toch een handmatige schotel wilt voor onderweg kunt u deze het best gebruik maken van een statief om uw schotel te plaatsen. Bekijk hier onze statieven voor recreatie.

Kabels en connectoren
Zoals eerder al benoemd is het nodig een coaxkabel te leggen tussen de LNB en de ontvanger (of televisie met ingebouwde ontvanger). Daarnaast is het bij gebruik van een externe ontvanger nodig een HDMI kabel aan te sluiten op uw televisie.
Om de bekabeling juist te monteren zijn er ook connectoren benodigd. Hier helpen we u uiteraard graag mee. 

Onder het kopje 'Benodigdheden en Uitleg' hebben we al uitgelegd wat u nodig heeft om satelliet televisie te kunnen bekijken en wat de apparatuur precies is en wat het doet. Er zijn nog meer termen die we veel gebruiken, daarom geven we hieronder wat opheldering in een alfabetische definitielijst. Gebruiken we op de website termen die u niet begrijpt en staan ze hier onder niet beschreven? Neem gerust contact op! 


Azimuth en Elevatie
Deze termen zijn belangrijk bij het afstellen van de schotel. Azimuth is de horizontale factor, de kompasrichting, waarin de schotel moet worden afgesteld. Elevatie is de verticale factor, het aantal graden dat de schotel omhoog moet staan.

Diseqc switch/schakelaar: hiermee is het mogelijk om meerdere schotels aan dezelfde ontvanger te koppelen. De meerdere coaxkabels van de schotels worden aangesloten op de switch, en vervolgens hoeft er vanaf de switch maar één coaxkabel te worden aangesloten op de ontvanger. Zie hier een voorbeeld. 

DVB: DVB staat voor Digital Video Broadcasting. Dit is een standaard voor digitale televisie (en radio). Er zijn verschillende DVB distributie kanalen, deze zijn hieronder toegelicht. Het is handig deze termen te begrijpen om te weten waarvoor een ontvanger of televisie geschikt is. Uiteraard proberen we dit al zoveel mogelijk voor u uit handen te nemen door de juiste producten in de juiste productcategorieën te plaatsen.

DVB-C: wanneer dit bij een ontvanger of televisie staat aangegeven is deze geschikt voor de doorgave van televisie via de kabel.

DVB-S(2): wanneer dit bij een ontvanger of televisie staat aangegeven is deze geschikt voor de doorgave van televisie via satelliet.

DVB-T: wanneer dit bij een ontvanger of televisie staat aangegeven is deze geschikt voor de doorgave van televisie via antenne (zoals KPN Digitenne).

Free To Air: Wanneer u satelliet tv afneemt bij een provider betaald u voor één of meerdere zenderpakketten. De zenders zijn over het algemeen gecodeerd zodat deze niet gratis kunnen worden bekeken. Echter heeft satelliet tv een groot voordeel: op veel satellieten worden ook gratis zenders aangeboden. Deze zenders zijn niet gecodeerd en kunt u ontvangen als u uw schotel en LNB of LNB's hier goed op heeft afgesteld. Zo kunt u wel tot honderden gratis zenders ontvangen!
Zie hier een lijst met gratis Free To Air zenders. Wanneer u contact met ons opneemt vertellen we u graag over de vele mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke interesses.

Satelliet: Een satelliet hangt in de ruimte. In het geval van satelliet televisie zendt de satelliet signaal naar de aarde. Dit signaal is op te vangen met een schotel(antenne). De belangrijke satellieten voor de Nederlandse markt zijn Astra 3 23,5 graden (Nederlandse zenders) Astra 1 19,2 graden (Duitse zenders) en Astra 2 28,2 graden (Engelse zenders).

Satfinder: dit is een apparaat waar aan u kan aflezen (of horen) of u de schotel in de juiste positie plaatst. Satfinders zijn er in verschillende prijsklassen. Het is mogelijk om voor weinig geld een satfinder aan te schaffen (voorbeeld), maar wanneer u een iets uitgebreider model aanschaft maakt zal dit het nog veel eenvoudiger maken (voorbeeld)!

Uitrichten/afstellen: Het richten van de schotel op de satelliet. Dit dient heel precies te gebeuren. Dit is eenvoudiger met de bovengenoemde satfinders (eigenlijk een must voor iedereen met een handmatige schotel!). Een automatische schotel hoeft u niet zelf af te stellen, dit is nog eenvoudiger.

Wanneer u er over twijfelt of satelliet televisie iets voor u is informeren we u graag. Hieronder vertellen we u over enkele mogelijkheden en voordelen van satelliet televisie. Heeft u na het lezen nog onbeantwoorde vragen? neem gerust contact op!

Ideaal voor thuis en vakantiewoning, ook in buitengebied
De meeste mensen in Nederland hebben thuis kabel tv, tenminste als dit mogelijk is. Mensen in het dorp en buitengebied vallen vaak buiten de boot. Satelliet televisie daarentegen is in principe overal mogelijk! De enige voorwaarde is dat u een schotel op de satelliet kan uitrichten zonder dat er een obstakel (bijvoorbeeld een gebouw of boom) tussen staat. 

Ideaal voor in uw camper, caravan of vrachtwagen, overal in Europa!
Wanneer u ook onderweg televisie wilt kunnen kijken, bijvoorbeeld op de camping, kunt u niet gebruik maken van de kabel. Satelliet televisie is daarin bijzonder flexibel. Wanneer u thuis een schotel heeft hangen kunt u deze gerust ook meenemen op vakantie. Zo heeft u maar één systeem nodig en kunt u óveral genieten van de beste kwaliteit televisie!

Een week vooruit kijken in de Elektronische Programma Gids
u kunt gerust een week vooruit kijken welke zenders er op het programma staan!

Opnemen en tegelijkertijd een ander programma bekijken
met de juiste apparatuur kunt u ook bij satelliet televisie programma's opnemen en op hetzelfde moment naar een ander programma kijken. Geïnteresseerd? Neem gerust contact op en laat u adviseren!

Sublieme beeld- en geluidskwaliteit
Satelliet televisie is in feite televisie met zo min mogelijk storende factoren tussen zender en ontvanger. Voor u houdt dat in dat u kan genieten van een fantastische beeld- en geluidskwaliteit. Wilt u dit eerst ervaren? Kom gerust kijken in onze winkel in Siegerswoude!

Alle publieke en commerciele Nederlandse zenders
Ook bij satelliet tv zijn deze gewoon te ontvangen. 

Honderden gratis zenders binnen bereik
Bij een Kabel TV abonnement betaalt u voor een zenderpakket, en deze zenders zijn precies wat u krijgt. Bij Satelliet TV gaat dit net een stapje verder. Uiteraard krijgt u de zenders waar u voor betaald, maar daarnaast zijn er bijzonder veel zenders gratis te ontvangen. Het enige wat u hiervoor moet doen is uw apparatuur juist afstellen. Neem gerust contact op en laat u informeren over de vele mogelijkheden die passen bij uw persoonlijke interesses!

Ook radiozenders beluisteren
U kunt ook radiozenders beluisteren via satelliet tv. Welke zenders te beluisteren zijn ligt aan uw provider.


Heeft u na het lezen nog onbeantwoorde vragen? neem gerust contact op!

Voordelen Canal Digitaal

 • Canal digitaal heeft een groot zenderaanbod
 • In heel Europa te ontvangen
 • Eenvoudig Astra 1 én 3 kunnen ontvangen

Meer informatie over Canal Digitaal vindt u hier.

installatie automatische schotel 
 

Hoe wordt een schotel op het dak van een camper, caravan of boot? Lees het hier in ons 10 stappenplan voor de installatie van een volautomatische schotelantenne!

Met dit stappenplan kunt u tevens voor u zelf bepalen of u het zelf wilt gaat doen of het door onze monteur wilt laten plaatsen. 
 


 1. De automatische schotel uit de doos halen en monteren;
   
 2. Het bepalen van de juiste locatie en hierbij rekening houden met de draaicirkel van de schotel zodat de schotel niet tegen dakramen, airco's en zonnepanelen aan draait (zie afbeelding 1 hieronder).  
  Afbeelding 1, draaicirkel Oyster schotel 
   
 3. Het dak schoonmaken/ontvetten en daarna vastlijmen met speciale kit;

  Afbeelding 2, Premtech lijmende kit
   
 4. De juiste locatie voor het doorvoergat van de bekabeling bepalen, hierna wordt het gat naar binnen geboord en de dakdoorvoer op het dak gelijmd;

  Afbeelding 3, Oyster dakdoorvoer
   
 5. De bekabeling vanaf buiten in een goot plaatsen en door de dakdoorvoer brengen en het waterdicht afsluiten;
 6. Monteren van het bedienpaneel aan de wand en de bekabeling naar de stuurunit;
 7. De stuurunit aansluiten op de bekabeling vanaf buiten en de tv of satelliet ontvanger binnen.
 8. De wegrijbeveiliging aansluiten op het contact van de camper (de schotel gaat dan automatisch naar beneden zodra de camper gestart wordt.
 9. De stuurunit aansluiten op de bestaande 12 volt of 220 volt bedrading.
 10. Alles in bedrijf stellen en uitvoerig testen. 

Eigenschappen

MerkTechnisat
KleurZwart
Type ontvangerSingle
OpnemenJa
Ingebouwde hardeschijfNee
Stroom aansluiting220/230v
Canal Digitaal kenmerkGoedgekeurd
Interactieve mogelijkhedenJa
HDMI aansluiting1x
Ethernet aansluiting1x
USB aansluiting1x
Scart aansluiting1x
Geschikt voorCanal Digitaal en FTA
Artikelnummer 13041804
Merk Technisat
Omschrijving Technistar S6 HD

Downloads

OmschrijvingBestandstypeDownload