Voor 15:00 besteld, morgen in huis Onze winkel is 53 uur per week voor u geopend

Handmatige schotels


Deze kwalitatieve en voordelige schotels kunt u handmatig afstellen. Satelliet tv in HD op campings met camper en caravan maar ook in vrachtwagen & boot. 

De onderstaande handmatige systemen hebben wij in ons assortiment. Met een handmatige schotel dient u zelf de juiste richting van de satelliet op te zoeken, dit wordt vereenvoudigt door de juiste hulpmiddelen, bijvoorbeeld een satfinder. 
Het signaal van de 
Astra  3 satelliet (Canal Digitaal) is niet overal in Europa even sterk, in West-Europa is het signaal het sterkst en heeft u ook geen grote schotel nodig om de satellieten te ontvangen. In Zuid- en Oost-Europa is het signaal zwakker en voor optimaal signaal heeft u dan ook een grotere schotel nodig.

Het is in sommige delen van Zuid- en Oost-Europa wel mogelijk om het te ontvangen met een kleine schotel maar het ontvangst is dan nooit zo goed als het zou kunnen zijn. De grootte van de schotel hangt dus af van uw vakantiebestemming. De footprints staan hieronder. Voor Zuid-Europa (Spanje, Portugal en Zuid Italië) raden wij u aan een schotel te kiezen van minstens 80cm.

Het ontvangstgebied van de Eutelsat 9E satelliet is een stuk groter. De concurrent van Canal Digitaal, Joyne, maakt gebruik van deze satelliet. Zoals u kunt zien op de onderstaande footprint kunt u met een 85 cm schotel in heel Europa de Nederlandse zenders ontvanger. Met een 60 en 65 cm schotel ontvangt u in een groot gedeelte van West en Midden-Europa ook het TV signaal.

Eventuele montage kan uitgevoerd worden door onze ervaren monteurs (ook in de winterperiode).
 

Gratis overnachtingen mogelijk op SVR camping de Sieghorst in Siegerswoude. U kunt de dag vooraf bijvoorbeeld alvast naar Siegerswoude komen en na de opbouw nog even nagenieten.

Tip: Neem de fietsen mee, terwijl onze monteur de schotel opbouw verzorgd kunt u hier prachtig gebruik maken van de mooie fietspaden in onze bosrijke omgeving van Bakkeveen.